Main menu

Upplev

Intressanta platser runt Värnamo:

Isaberg

Isaberg har lång tradition som semester- och rekreationsort för friluftsmänniskor. Redan när det var ”Hälsosamt och stärkande i fjällen…” var det också det i Smålandsfjällen. Om dekadensen var lika utbredd låter vi vara osagt…
Läs mer..

www.isaberg.com


Museum Vandalorum

Vandalorum är ett museum för regional, nationell och internationell samtidskonst och design. Museet stiftades av Smålands Konstnärsförbund och Smålands Konstarkiv med Sven Lundh som initiativtagare och företrädare för konstnärerna. Vandalorum invigdes i april 2011 och är byggt enligt ett originalkoncept av den italienske världsarkitekten Renzo Piano. Inspirationen har Piano hämtat från lokala byggnadstraditioner och framförallt från den monumentala röda torklada som en gång fanns på platsen.

Vandalorum


High Chaparral

High Chaparral är en nöjespark i Vilda Västern-stil. Ett besök här är som att kliva in i 1870-talets Amerika. Här sveps du med i ett äventyr med banditer, tappra cowboys, shower, spännande upplevelser, busiga upptåg och åkturer med diligenser, ånglok och hjulångare. Du får träffa de olika karaktärerna som levde i Vilda Västern; cowboys, banditer, sheriffer, mexikaner, indianer och så High Chaparrals egna hjältar Lucky Luke och Zorro.

High Chaparral


Store Mosse

Store Mosse har utsetts till nationalpark eftersom den består av den största orörda myrmarken söder om Lappland. Parken är som störst 15 X 12 kilometer. Växtligheten liknar den norrländska vildmarken. Här finns mer än 40 km vandringsleder på stigar och spångar.

Store Mosse


 

Hörle Slott

Önskar Ni att kolla på div konstutställningar så är Hörle slott en plats Ni inte får missa. Ingrid Böhn-Jullander – ”Hörle herrgård, en bruksmiljö från 1700-talets mitt” (Värnamo 1972)

Hörle Slott Galleri


Ohsbanan

Ohs Bruks järnvägs Museiförening är en ideell förening som bildades den 31maj 1970. Så önskar Ni att åka ett gammalt ånglok så varför inte prova en resa mellan Ohs Bruk och Bor.

Ohsabanan Smalspårig ångloksvisning


Smålands bil, musik och leksaksmuseum

Smålands bil, musik och leksaksmuseum är ett fantastiskt museum med vackra bilar och andra fordon i tidstrogna miljöer. 1000-tals leksaker i alla former och musikavdelning med självspelande instrument.

Smålands bil-musik och leksaksmuseum


Apladalen

Apladalen är ett levande kulturarv från en svunnen tid. Den 22 hektar stora naturparken ligger mitt i hjärtat av Värnamo. Promenera på stigar under de månghundraåriga ekarnas kronor.

Apladalen


Bruno Mathsson Center

Bruno Mathsson var en särpräglad konstnär, egensinnig, småländskt envis och klurig. Han levde med och för sin konst och tycktes aldrig för-tröttas i sin iver att skapa nya möbler för en ny tid.

Bruno Mathsson Center


Meny

Hotell Tre Liljor